Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Ny pulje skal gøre det lettere at styrke cybersikkerheden i virksomhederne

Ny pulje skal gøre det lettere at styrke cybersikkerheden i virksomhederne Foto: Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Tirsdag 12. marts 2024
I år og næste år vil det Natioanle Koordinationscenter for Cybersikkerhed, NCC, give 17,3 mio. kroner i tilskud for at styrke samarbejdet mellem virksomheder i kampen mod hacking.

Cyberkriminalitet kender ingen grænser, men hvis man står sammen i en branche, kan man blive klogere på, hvad man skal gøre for at sikre sig mod ubudne gæster. Det er tanken bag den nye tilskudspulje fra det Nationale Koordinationscenter for Cybersikkerhed, NCC. 

I 2024 og 2025 vil NCC give i alt 17,3 mio. kr. i tilskud til innovative cybersikkerhedsprojekter, og den første pulje med 4,9 mio. kr. er åbnet.

Ideen er, at man kan få støtte til i samarbejde med andre i samme branche at udvikle løsninger, der dækker de specifikke behov, man har i branchen for at imødegå cyberangreb.

"Cybertruslen forsvinder ikke og er kun blevet større efter Ruslands invasion af Ukraine. Vi vil derfor fortsætte vores indsats for at styrke den digitale sikkerhed i erhvervslivet, fx ved at fremme et tættere samarbejde mellem virksomheder om cybersikkerhed," siger digitaliseringsminister Marie Bjerre i en pressemeddelelse.

Man kan læse om puljen på NCC's hjemmeside.

Læs også
På dagens generalforsamlinger i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgivere var der genvalg til formand Jesper Jungersen, som nu igen besidder formandsposten for en 2-årig periode. 
200 deltagere fra alle GRAKOMs fire branchefællesskaber: Grafisk Branche, FESPA, Dansk Promotion og Creative Club, var samlet til en hel dag fuld af viden, inspiration og netværk. Der blev lyttet til, hvor Steen Bocian tror, økonomien er på vej hen. Hvilke krav Danish Crown stiller til deres underleverandører og repræsentanter fra de fire branchefællesskaber kom med deres bud på, hvordan man klarer sig. Eftermiddagen blev brugt til kunstig intelligens, hvor deltagerne fik en øjenåbnende introduktion til, hvad kunstig intelligens kan, og hvordan virksomhederne kan bruge den.