Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

40 mio. kr. skal hjælpe SMV’er med at komme i gang med kunstig intelligens

40 mio. kr. skal hjælpe SMV’er med at komme i gang med kunstig intelligens Foto: Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Mandag 18. december 2023
Kun 15 pct. danske virksomheder integrerer kunstig intelligens i kerneforretningen. Industriens Fond har givet i alt 75 mio. kr. i støtte til AI Denmark, der skal få flere danske produktionsvirksomheder i gang med at anvende kunstig intelligens.

Industriens Fond har givet 40 mio. kr. i støtte til AI Denmark. De penge skal sammen med en tidligere bevilling på 35 mio. kr. få flere danske produktionsvirksomheder til at anvende kunstig intelligens.

Om baggrunden for at give en bevilling, der er blandt Industriens Fonds største, siger udviklingsdirektør i Industriens Fon, Charlotte Kjeldsen Krarup i en pressemeddelelse:

“Kunstig intelligens vil få enorm indflydelse på arbejdsgangene i danske produktionsvirksomeder. Lige fra automatisering, effektivisering og ikke mindst udvikling. Det er så vigtigt, at dansk erhvervsliv ikke taber pusten her. Evnen til at bruge kunstig intelligens vil kun blive et mere afgørende konkurrenceparameter fremadrettet. Det er baggrunden for, at vi skruer yderligere op for indsatsen.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at kun 15 pct. af danske virksomheder i øjeblikket integrerer kunstig intelligens i deres kerneforretning.

AI Denmark blev lanceret i 2021 med det formål at fremme anvendelsen af kunstig intelligens i danske SMV'er.

Læs også
På dagens generalforsamlinger i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgivere var der genvalg til formand Jesper Jungersen, som nu igen besidder formandsposten for en 2-årig periode. 
200 deltagere fra alle GRAKOMs fire branchefællesskaber: Grafisk Branche, FESPA, Dansk Promotion og Creative Club, var samlet til en hel dag fuld af viden, inspiration og netværk. Der blev lyttet til, hvor Steen Bocian tror, økonomien er på vej hen. Hvilke krav Danish Crown stiller til deres underleverandører og repræsentanter fra de fire branchefællesskaber kom med deres bud på, hvordan man klarer sig. Eftermiddagen blev brugt til kunstig intelligens, hvor deltagerne fik en øjenåbnende introduktion til, hvad kunstig intelligens kan, og hvordan virksomhederne kan bruge den.