Strejke presser danske magasiner

GRAKOMs bestyrelsesformand, Jesper Jungersen, der er adm. direktør i Aller Tryk, frygter, at en strejke på den finske papirfabrik, UPM, kommer til at belaste det danske marked i flere måneder ud i fremtiden.

Papirmangel har været en stor udfordring for den trykte branche i en længere periode, og flere forventer, at det også i år bliver en af de store udfordringer.

Oveni kommer nu, at medarbejderne hos Finlands største producent af papir til nordiske trykkerier, UPM, er gået i strejke. Det skriver Journalisten.dk.

Jesper Jungersen, der er adm. direktør for Aller Tryk – og formand for GRAKOM – siger til mediet, at det kan få konsekvenser for danske magasiner.

”Forestil dig, at der er x antal papir på markedet i Europa til hele 2022, og at den mængde så reduceres, hvis den største spiller stort set ikke producerer i en måned på grund af strejke. Det kan belaste markedet flere måneder ud i fremtiden.”

Allerede nu kører man på andre papirkvaliteter hos Aller Tryk, men mens Jesper Jungersen vurderer, at det er et problem for de danske magasiner, mener man ikke hos Pressens Fællesindkøb, at man her vil få et problem.

Adm. direktør Thomas Isaksen fra Pressens Fællesindkøb siger til journalisten.dk, at man har baseret en stor del af sine ordrer hos en norsk virksomhed, men at en strejke hos den finske producent godt kan give nogle ringe i vandet. Han regner dog ikke med, at det giver problemer for papir til trykte aviser i Danmark.

Strejken er varslet til at vare til 5. februar.