Stibo Printing Solutions nomineret til Energi- og Miljøprisen 2017

Det betaler sig at fokusere på at få energiforbruget ned. Et af Danmarks største trykkerier er en af de blot tre virksomheder, der er nomineret til årets Energi- og Miljøpris.

Stibo Graphics

Det betaler sig at fokusere på at få energiforbruget ned. Et af Danmarks største trykkerier er en af de blot tre virksomheder, der er nomineret til årets Energi- og Miljøpris.

Det er Energi Forum Danmark, der står bag prisen, som hvert år uddeles til en person, virksomhed eller organisation, der har gjort en inspirerende indsats for ansvarlig energianvendelse.

”Det her mindsker ikke alene miljøbelastningen markant, men giver også en økonomisk besparelse på over 1.000.000 kroner om året,” siger teknisk direktør Poul Mikkelsen fra Stibo Printing Solutions.

Energieffektiviseringen er kommet i hus via en målrettet indsats, fortæller han. Fx har virksomheden fået sat censorer på sine lyskilder, så de dæmper sig, hvis mængden af dagslys er tilstrækkelig til at lyse rummet op. Lamperne slukker helt, hvis ikke der er bevægelse under dem, og endelig er samtlige lyskilder udskiftet til LED-pærer.

Men den største besparelse er slet ikke på lyset, fortæller Poul Mikkelsen:

”Vores største besparelse ligger på naturgas, altså på varmeforbruget. De tørovne, vi bruger til at tørre tryksagerne med, har vi fundet ud af at recirkulere varmen på, og det har gjort, at vi har kunnet spare over 30 procent af vores varmeforbrug,” siger han.

I sin nominering skriver dommerkommiteen hos Energi Forum Danmark:

”Stibo Printing Solutions er nomineret, fordi virksomheden fremstår som et lysende eksempel på, hvordan energieffektivisering kan styrke virksomheder i stærkt konkurrenceudsatte markeder, og at et godt og systematisk overblik over energiforbruget baner vejen til en energieffektiv produktion.”
Grakoms chefkonsulent, Per Kaae Hansen, siger at Stibo er lykkes med sine besparelser, fordi der har været en stålsat vilje til at gennemføre projektet:

”En ting er at få energirådgivere ind udefra. Noget andet er, at man så faktisk afsætter de ressourcer og den projektstyringer, der er nødvendige for at få projekterne gennemført.”

Per Kaae Hansen påpeger, at gevinsten ved at sætte energiforbruget ned, kan være større end som så:

”Virksomhederne har mulighed for at sælge dokumentationen for den gennemførte besparelse til energiselskaberne eller til Grakom. Man skal bare huske at gennemføre aftalen om salg, før besparelsen gennemføres.”

Stibo vil fortsætte med at fokusere på energibesparelser. Virksomheden har iværksat projekter, der vil sænke energiforbruget til lys, køling, trykluft og ventilation med syv til ni procent i løbet af 2017.

Hvem der vinder årets Energi- og miljøpris afsløres d. 7. marts kl. 16.00 på Hotel Nyborg Strand i forbindelse med Energiforum 2017