Peter Hjartan, strategic relationship manager i Codan

Peter Hjartan, strategic relationship manager i Codan

Specielle forsikringstyper til den grafiske branches behov

Billigere priser, hensyn til de enkelte branchers forsikringskrav inden for det grafiske fag og specialiserede assurandører. Det er nogle af fordelene ved samarbejdet mellem forsikringsselskabet Codan og GRAKOM. Nyeste skud på stammen er brancheforsikringer til reklamegavevirksomheder og skiltevirksomheder.

Ole Blegvad

De fleste har hørt historier om forsikringsselskaber, der ikke vil dække specifikke skader. Når man har læst policen, så troede man, at skaden var dækket. Men nej! For at komme disse misforståelser til livs, står GRAKOM og Codan bag en brancheaftale med specielle forsikringstyper, som dækker den grafiske branches forsikringsbehov.

"Medlemsvirksomheden får udbytte af stordriftsfordele og brancheerfaring i form af meget konkurrencedygtige præmier og tilpassede særlige vilkår. For Codan er fordelen at få udbytte af stordriftsfordele i form af et effektivt samarbejde", siger Peter Hjartan, der er strategic relationship manager i Codan, og som står for samarbejdet med GRAKOM.

Hos GRAKOM er det underdirektør og advokat, Christian Jensen, der står for aftalen med Codan. Han siger:

"Siden dengang GRAKOM hed Grafisk Arbejdsgiverforening har vi haft et forsikringstilbud til vores medlemmer. Det har givet vores medlemmer konkurrencedygtige priser og forsikringer med den rigtige dækningsgrad. I GRAKOM er det et politisk udvalg, som styrer ordningen. Det udvalg besluttede for et års tid siden, at vi skulle optimere forsikringsordningen i forhold til alle typer af vores medlemmer".

 

Christian Jensen, underdirektør og jurist i GRAKOM

Skiltevirksomheder og reklameartikler
Gennem samarbejdet bliver der, populært sagt, zoomet ind på de problemer, som hver enkelt branche inden for GRAKOM, kan tumle med. Der er ikke de samme behov hos alle firmaer, derfor giver det rigtig god mening at lave specielle ordninger for forskellige områder. Det nyeste tiltag er et samarbejde om forsikringer inden for skiltevirksomheder og reklamegaveartikler.

"Vi har en forsikringsaftale der omfatter næsten alle af GRAKOMs medlemstyper. Sidst har vi målrettet mod to undermålgrupper:  Skiltevirksomheder og reklamegaveartikler, fordi disse har et lidt anderledes forsikringsbehov end de traditionelle GRAKOM målgrupper som trykkerier og bogbinderier", siger Peter Hjartan.

Eksperter fra Codan og GRAKOM har foretaget interviews og kortlagt branchespecifikke punkter og har påpeget særlige forsikringsbehov ud fra besøg på fire virksomheder, samt ud fra Codans erfaringer på områderne.

Der zoomes ind på de enkeltes behov
Inden for skiltevirksomheder gælder det blandt andet dækning ved foliering af biler samt montering af skilte og lignende installationsopgaver hos kunden. Indenfor reklamegaveartikler kan specifikke behov være løsninger, der omfatter produkter, der kommer i kontakt med fødevarer, samt produkter fra lande uden for EU, så man har en forsikring med dækning af produktansvar.

Også i GRAKOM er der glæde over samarbejdet, der også er et proaktivt partnerskab, så virksomhederne arbejder på at undgå skader.

"Vi kunne se, at netop virksomhederne inden for skiltevirksomheder og reklamegaveartikler var de branchegrupper, som brugte forsikringsaftalen mindst. Derfor har vi nu lavet en ny forsikringspakke, som passer til de to typer af virksomheder. Det gode er, at assurandørerne har et specialiseret kendskab til netop de to virksomhedstyper", siger Christian Jensen.

"En ekstra bonus for GRAKOMs medlemmer er, at de opkræves en gennemsnitlig lavere præmie, end hvis de ringede til et forsikringsselskab på individuel basis", slutter Peter Hjartan.

Fakta

Fordele for GRAKOMs medlemsvirksomheder

  • Skræddersyet:
    Ingen virksomheder er ens – betal kun for relevant dækning
  • Dynamisk tilpasning: Sammen følger vi udviklingen og justerer, når det kræves
  • Branchekendskab:
    Vi kender din branche og har specialister, der taler dit sprog
  • Ekstra plus: Sundhedsforsikring og rabat på dine egne privatforsikringer.


Læs mere om GRAKOMs forsikringsaftale med Codan