Print er populært igen

Det har været en hård tid for blandt andet magasinerne, og mange har måtte dreje nøglen om.

Derfor kom det også som en overraskelse for branchen, da Newsweek sidste år genindførte deres printede magasin. Det var især bemærkelsesværdigt, da mange eksperter havde dømt konventionelle medier døde som omtalt her.

Henrik Kailow, direktør i Kailow, påpeger, er det en naturlig tendens hos journalister og fagfolk at fokusere på de nye medier, deres kunnen og hvilke medier, de kan erstatte.

Men det bør ikke være enten eller. I stedet skal det være et samarbejde mellem konventionelle og digitale medier med det vigtigste in mente; at kommunikationen når frem til modtageren.

Hvorfor er print populært igen?Henrik Kailow kom i marts med et bud på tre centrale parametre for, hvorfor de konventionelle medier er på vej tilbage.

1. Effektiv fastholdelse af modtagerens opmærksomhed
En amerikansk undersøgelse fra 2014 udført af MarketingProf viste, at det vigtigste med kommunikation er at fastholde modtagerens opmærksomhed. Her er konventionelle medier oplagte. De indbyder til fordybelse, da de ikke indeholder ikke samme kommunikative støjniveau som digitale medier.

2. Adfærdsændring og modtagelse af budskab
60 % af forbrugerne er mere tilbøjelige til at foretage en handling på baggrund af en direct mail fremfor en e-mailkampagne viser en undersøgelse foretaget af DirectMail Association Factbook. Derudover giver 32 % udtryk for, at de kan huske indholdet af den fysiske kampagne mod kun fem pct. af dem, der modtog e-mailkampagnen.

3. Er konventionelle medier mere emotionelle?
Ifølge Henrik Kailow vækker det flere følelser hos modtageren at læse et lækkert, trykt magasin fremfor at bladre på en iPad. Og det har en stor betydning nu hvor tendensen er, at mange gerne vil være offline og trække stikket helt fra omverdenen en gang i mellem.

Synergi mellem online og offlineDer er derfor ikke noget at sige til, at print er blevet populært igen. Men det er dermed ikke sagt, at de konventionelle medier kan eller skal stå alene. Det optimale vil være at skabe en synergi mellem online og offline medier baseret på en indsigt i og analyse af blandt andet indholdet, målgruppen og budskabet.

Kilde: Dansk Kommunikationsforening