Patrick og Ida vandt DM i Skills

DM i Skills blev i år afholdt for 10. gang og for tredje gang vandt en elev fra Kailow DM i Skills. Også Kontrapunkts elev blev som vinder hyldet og fik overrakt diplom af statsministeren.

DM i Skills blev afholdt for 10. gang i sidste uge i Bella Centret, hvor der blev konkurreret i 45 erhvervsuddannelser. Heriblandt de to grafiske uddannelser.

Fra grafisk teknikeruddannelsen var tre elever blevet udvalgt – alle fra TECHCOLLEGE i Aalborg og fra mediegrafikeruddannelsen var en elev fra hver af de syv skoler NEXT Uddannelse København, Roskilde tekniske skole, Syddansk Erhvervsskole, HANSENBERG, HERNINGSHOLM Erhvervsskole, Aarhus TECH og TECHCOLLEGE.

Efter 3 dages hårde konkurrencer kunne grafisk teknikerelev Patrick Jul Hansen, der er grafisk teknikerelev hos Kailow A/S, løbe af med sejren. Det er i øvrigt tredje gang, at Kailow har en vinder af DM i Skills.

 

Patrick Jul Hansen, grafisk teknikerelev hos Kailow A/S sammen med Mette Frederiksen. Foto: Per Daugaard

Blandt mediegrafikereleverne, var det Ida Yndal Mikkelsen fra Roskilde Tekniske Skole og elev hos Kontrapunkt Group A/S, der imponerede dommerne mest med sine opgaver om Copenhill, som var den gennemgående case, eleverne fik stillet.

Ida Yndal Mikkelsen, mediegrafikerelev hos Kontrapunkt sammen med Mette Frederiksen. Foto: Per Daugaard

Begge elever fik sammen med de øvrige danmarksmestre overrakt en skulptur og et diplom af statsminister Mette Frederiksen.

De dygtigste er nøje udvalgt
Det er de dygtigste elever, der deltager i DM i Skills, og de er udvalgt efter en proces, hvor skolerne først nominerer deres dygtigste elever, hvorefter elevernes praktikvirksomheder begrunder, hvorfor netop deres elev skal til DM. Den endelige udvælgelse bliver foretaget af en jury sammen med skolen.

For de grafiske elevers vedkommende er det Grafisk Uddannelsesudvalg der sammen med skolerne står bag udvælgelsen og standen, hvor konkurrencerne foregik.

Fra GRAKOM har uddannelsespolitisk chef Anders Mosumgaard været med til at udvælge eleverne, og har været med hele vejen i Bella Centret, og han siger om DM i Skills:

”Niveauet har været meget højt i år. Eleverne er virkelig dygtige og går meget målrettet og fokuseret ind i konkurrencerne. Det har i det hele taget været super godt og en rigtig god mulighed for at vise uddannelserne frem. Der har været stort fremmøde hele vejen, så vi er glade og tilfredse.”