Omsætningen faldt mindre under anden nedlukning

Samfundets anden nedlukning har igen resulteret i omsætningsfald blandt GRAKOMs medlemmer, men faldet er mindre end under den første nedlukning, viser en ny undersøgelse fra GRAKOM.

Den samlede omsætning blandt GRAKOMs medlemmer var 18 pct. lavere i 1. kvartal 2021 i forhold til 1. kvartal 2019 – det seneste 1. kvartal inden coronaudbruddet kom til Danmark. Til sammenligning faldt omsætningen med hele 31 pct. tilbage i 2. kvartal 2020 i forhold til tilsvarende – normale - kvartal 2019.

Det er til gengæld gået hårdt ud over de små virksomheder, siger cheføkonom i GRAKOM, Mads Lindegaard:

”Under et er omsætningen ikke faldet helt så markant her under nedlukning nummer to, som under den første. De mindste virksomheder skiller sig dog ud, idet de er hårdere ramt under denne nedlukning. Selv om det samlede omsætningsfald ikke er lige så stort, er den anden nedlukning særdeles hård, da den kommer ovenpå et år, hvor konsekvenserne af corona har tæret på egenkapitalen i flere af medlemsvirksomheder.”

GRAKOMs undersøgelse viser også, at medlemsvirksomhederne forventer, at omsætningen i andet kvartal i år bliver 13 pct. lavere end omsætningen var i andet kvartal i 2019. Det er dog afhængigt af virksomhedernes størrelse, hvor meget virksomhederne forventer, at omsætningen er under normalen.

”Det er virksomhedernes forventning, at tendensen med størst fald i omsætningen blandt de mindste virksomheder fortsætter ind i det kommende kvartal, idet de mindste virksomheder ser mest sort på omsætningen for andet kvartal,” siger Mads Lindegaard.

Læs undersøgelsen her.