Nyt medlem af FESPA: Jeg satser på konsolidering

V1 Printcompany har fornylig meldt sig ind i FESPA Denmark. Ejeren ser mange fordele ved medlemskabet. En af dem er at udvide sit netværk, så han kan fusionere med en anden virksomhed.

Per Bang, der overtog V1 Printcompany A/S i 2012, har ikke én, men flere grunde til at melde sig ind i FESPA Danmark.

En af grundene er måske lidt utraditionel. Per Bang håber nemlig at få kontakt til en virksomhed, som han eventuelt kan overtage eller fusionere med.

”Jeg er interesseret i at konsolidere vores virksomhed. Det kunne være, at jeg køber en anden virksomhed, eller at jeg selv bliver købt op. Der skal selvfølgelig være nogle synergier mellem de to virksomheder, f.eks. hvis en virksomhed har nogle supplerende produkter til vores. Og så tænker jeg, at det måske også er ved at være på tide med et generationsskifte, da jeg er over 70 år,” siger Per Bang.

Per Bang, indehaver af V1 Printcompany

Fællesskab betyder noget
Men som nævnt, er der andre gode grunde til at Per Bang har meldt sig ind i FESPA Denmark:

”Jeg har tænkt på i flere år at melde mig ind i GRAKOM, men har ikke lige fået gjort det. Men nu hvor FESPA blev etableret, tænkte jeg, at det var på tide. Fællesskab betyder noget for mig, og jeg regner med at møde både nye og gamle kunder, og så føler jeg faktisk også, at man har en forpligtelse til at støtte fællesskabet.”

Hvad forventer du ellers at få ud af dit medlemskab?

” Jeg regner med at få noget god rådgivning og adgang til kurser og netværk. F.eks. har jeg brug for rådgivning omkring ansættelsesforhold, bl.a. det juridiske og lønforhold. Det er en vigtig årsag til mit medlemskab.”

Tænker du, at medlemskabet vil hjælpe med de udfordringer, der er i branchen?

”Ja, en af vores største udfordringer er konkurrencen fra østlande, især Polen. Det er dog kun konkurrence på pris. Derfor mener jeg, at vi i Danmark skal satse på high-end kvalitet og ved at være på forkant med nye og bedre stoffer. På den måde kan vi løfte kvaliteten til bl.a. messestande og lysrammer, hvor der stilles større krav til farver og pasform.”

Sammenhold er vejen frem
Netop konkurrencen udefra stiller krav til branchen om bl.a. konsolidering, siger Per Bang, lige som det er sket i flere andre brancher, bl.a. bureaubranchen, som har været under konsolidering de seneste fem år.

”I vores branche er der stadig for mange små spillere til, at vi står rigtig godt overfor de udfordringer, der er fra lande med lave lønninger, så jeg mener klart, at der er behov for sammenhold og konsolidering,” siger Per Bang.

V1 Printcompany, der har 12 ansatte, er hovedsageligt underleverandør til skiltebranchen og den grafiske branche, og leverer rigtig meget til messefirmaer.

”Vi leverer bl.a. print på stof, og vi har fire store printere på 3 meter og 20 cm og udvikler hele tiden nye produkter inden for de områder. Kun få kan printe lige så stort som os, og vi har ikke så mange konkurrenter i Danmark,” siger Per Bang.

Han fortæller også med glæde i stemmen, at han netop har købt en ny printer - en EFI Fabrivu 340i printer med kapacitet på op til 500 m2 i timen, og som er den første af den type i Skandinavien.

Konference om konsolidering
Apropos konsolidering afholder GRAKOM konferencen: Vækst og Konsolidering, hvor man får viden omkring køb og/eller salg af virksomhed, fusioner og generationsskifte. Læs mere her