Grafikerne er steget mest i løn

Grafikere har haft en lønstigning på hele 5,5 pct. det seneste år, og de er dermed den faggruppe blandt grafiske arbejdere, som har oplevet den højeste lønstigning det seneste år. Det viser den nyeste ugelønsstatistik for grafiske arbejdere, Grakom netop har udgivet.

Gennem perioden er trykkernes løn steget med 1,4 pct., bogbindere og kartonnagearbejdere er steget med 0,9 pct., mens serigrafiske arbejdere er faldet med 5,3 pct.

Noget af faldet i lønnen blandt serigrafiske medarbejdere skyldes, at der er sket et fald i antallet af serigrafer, mens der er en stigning i antallet af serigrafmedhjælpere og digitalprintoperatører, hvilket ændrer i vægtningen for serigrafiske arbejdere.

Eftersom serigraferne får en højere løn end serigrafmedhjælpere og digitalprintoperatører, trækker ændringen gennemsnittet ned. Hvis man ser isoleret på serigrafer er lønnen faldet med 3,3 pct., mens lønnen for serigrafmedhjælpere og digitalprintoperatører er faldet med 4,1 pct. I realiteten er faldet dermed større i statistikken, end det medarbejderne oplever.

Du kan se den nyeste ugelønsstatistik her (kræver login)