Grakom har indtil i går anbefalet sine medlemsvirksomheder at afvente afstemningen om de nye overenskomstaftaler, inden man begyndte at regulere de ansattes løn.

Torsdag stod det klart, at et flertal af lønmodtagerne, der stemte - 56,5 pct. - sagde JA til de nye overenskomster. Derfor bør virksomhederne nu regulere lønningerne, forklarer underdirektør og Grakoms chefforhandler, Christian Jensen:

"Ændringerne af satserne på den grafiske overenskomst har virkning for den lønperiode, hvori den aftalte ændringsdato indgår. For de fleste vil det være fra d. 27. februar 2017," siger Christian Jensen.

Grakom og Danske Mediers Arbejdsgiverforening har forhandlet med 3F og HK/Privat om nye tre-årige overenskomster for det grafiske område. Der er grund til at glæde sig over de nye aftaler – både for arbejdsgivere og ansatte, pointerer Grakoms adm. direktør, Thomas Torp.

”Overenskomsterne giver mulighed for at målrette uddannelsesindsatsen, ligesom overenskomstfornyelsen indebærer solide forbedringer for børnefamilierne og seniorerne,” slutter Thomas Torp.

Satserne kan ses i plancherne fra orienteringsmøderne fra OK 2017, der findes her.