16 snuppede bronze og to fik tildelt sølv. I fredags blev det årlige medaljearrangement afholdt i Odense, der hylder branchens nyuddannede talenter.”Det er noget helt særligt at få en medalje for sin svendeprøvepræstation, og det skal det også være. Man kan virkelig mærke, at eleverne er glade for at modtage medaljen, og både virksomheder, skoler og forældre er meget stolte af eleverne”, fortæller Anders Mosumgaard, der overrakte medaljerne og er formand for Grafisk Uddannelsesudvalg.

Udvalget uddeler hvert år medaljer til de afgangselever, der har udmærket sig. Og i år var det 13 mediegrafikere og fem grafisk teknikere, der smilende kom på podiet og modtog klapsalver fra salen. Derudover var grafisk designer og illustrator, Malene Hald, inviteret til at holde årets festtale på Mediemuseet i Odense.
  
To elever, én mediegrafiker og én grafisk tekniker, blev tildelt en sølvmedalje - den fineste anerkendelse fra branchen. Og den er heller ikke så nem at få fingre i, forklarer Anders Mosumgaard:

”Sølvmedaljen er helt exceptionel. Det kræver en helt særlig præstation. For det første skal man have fået 12 for sit projekt, og for det andet skal fagets censorer indstille opgaven til en medalje, fordi de mener, der er tale om noget helt ud over det sædvanlige” forklarer Anders Mosumgaard.

Find de 18 medaljevindere her og se billedserien på vores facebookside.