Grafiske elever fik kulturel og faglig oplevelse i Tyskland

Elever fra grafisk teknikeruddannelsen på TECHCOLLEGE i Aalborg var på to ugers studietur i Tyskland, hvor de bl.a. besøgte RLC, der producerer emballage for Lindt, Lancôme  og Lacoste, Heidelberg, Gutenberghus og lærte om papirets historie.

Berufskollege für gestaltung und technik hedder den tekniske skole i Aachen, Tyskland, hvor elever og to lærere fra grafisk teknikeruddannelsen på TECHCOLLEGE i Aalborg rejste til,i slutningen af oktober måned for i to uger at suge ny viden til sig.

Udover at syv elever deltog i undervisningen med serigrafi og digital tryk, besøgte de flere virksomheder.

Verdens største heatset-maskine
Hos heatset-trykkeriet WKS så de verdens største heatset-maskine på 160 sider, og hos RLC, der producerer emballage i offset for blandt andre Lindt, Lancôme og Lacoste, så de, hvordan forskellige emballager blev trykt, standset ud, falset, samt hvordan der blev påført folie, præg og lak. 

RLC har deres eget farveblandingssystem, hvor man selv blander farver, som de bruger til tryk, da pantonesystemet ikke dækker virksomhedens behov.

 

Eleverne så også, at RLC har stort fokus på at kvalitetsteste emballager, så man sikrer en høj hygiejnestandard, og samtidig så de eksempler på forskellige måder at lave sporbar emballage på.

Heidelberg og Gutenberg
Knap 300 km var der til Heidelberg, hvor eleverne oplevede produktion af offset og digitale maskiner, og når nu det nu var lige på vejen, kunne man drage nytte af at besøge Gutenberg-museet i Mainz, så de danske grafiske elever kunne opleve verdens første trykte bibel.

Tæt på Aachen – i Düren – ligger et papirmuseum, hvor eleverne lærte om papirets historie og udvikling, samt de forskellige måder man kan lave papir på. 

Underviser i grafisk produktion, Tom Gregersen, kalder turen for en stor faglig og kulturel oplevelse.

Studieturen var støttet af De grafiske fags legatfond i GRAKOM.