Grafisk teknikeruddannelsen i fremgang

Uddannelsen som grafisk tekniker stiger i popularitet, viser en ny opgørelse.

Grafisk tekniker uddannelsen
Grafisk tekniker-elev Sandie Mie Pedersen deltog i årets DM i Skills

I forlængelse af, at Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har bekræftet at Tech College Aalborg fra 1. august 2017 er landsskole for grafisk teknikeruddannelsen, viser en opgørelse fra Grafisk Uddannelsesudvalg at virksomhederne øger tilgangen til uddannelsen. Ved udgangen af oktober var der indgået 55 uddannelsesaftaler sammenlignet med 36 på samme tidspunkt sidste år, en markant fremgang på 53 %.

Fremgangen skyldes ikke mindst en øget indsats hvor Grafisk Uddannelsesudvalg (Grakom, DMA og HK Privat) i samarbejde med skolerne har gennemført et projekt, hvor alle virksomheder, der er godkendt til uddannelsen, er blevet besøgt af skolernes opsøgende medarbejdere. Nu hvor Next Uddannelse København ikke længere er en del af uddannelsen, er de opsøgende medarbejdere i regi af Tech College Aalborg i gang med at besøge en lang række potentielle praktikvirksomheder over hele landet, som endnu ikke er godkendt.

”Det er meget glædeligt, at der indgås flere uddannelsesaftaler. Branchen har et meget godt samarbejde med Tech College Aalborg, men virksomhedernes lokale rekruttering af elever kommer i fokus når uddannelsen kun udbydes et sted i landet, og derfor er det rigtig godt, at der er så gode resultater af en målrettet indsats fra branchen og skolen i fællesskab,” siger Grakoms uddannelseschef, Anders Mosumgaard