Emballagedagen22 – fremtidens emballage – design og udvikling

For andet år i træk sætter Emballagedagen spot på det, der rører sig inden for emballageområdet. Kom og hør om fremtidens emballager, både hvad angår design, miljøkrav og forbrugernes ændrede adfærd. Samt om, hvor langt man er med at implementere løsninger til den nye producentansvarslov.

Den nye lov om producentansvar blev sidste år omtalt som den største omvæltning i emballageanvendelsen de seneste 50 år.

Når loven træder i kraft, bliver der stillet helt nye krav til producenter og importører. En af løsningerne står den nystiftede forening Dansk Emballage Producentansvar (DEP) for, nemlig en kollektiv indsamlingsordning. Direktør for DEP, Marianne Roed Jakobsen, kommer på Emballagedagen, der er arrangeret af Emballageforum, og fortæller, hvor langt man er nået.

Det er ikke kun på producentsiden, at der sker omvæltninger. Også forbrugerne ændrer adfærd. Derfor vil forbrugerekspert fra Perspective Lab, Pernille Holm præsentere forbrugernes fem referencepunkter, som danskerne kontinuerligt vender tilbage til, og som har indflydelse på vores adfærd og vores valg i en tid, hvor der er mange emballagedilemmaer i husstandene.

Trends i emballagedesign
Hvilke trends, der er undervejs for emballagedesign, vil kreativ direktør i Cameleon Creatives, Helle Dollerup give et indblik i.  Hun fører deltagerne igennem alt fra eco-branding og grafiske designtrends til nutrition hacking, nye teknologier og meget mere. Det gør hun med mange helt konkrete cases.

Også den britiske multinationale emballageproducent DS Smith, stiller op med sin innovationsansvarlige, Mette Staal og salgschef Michael Fisker, der fortæller om emballagetrends set fra emballagevirksomhedernes vinkel.

Kundesiden indretter sig efter nye krav
Fra kundesiden vil kategorichef hos 7-Eleven, Emilie Skouboe og kategorimanager Thomas Kjær komme og fortælle, hvordan 2GO og convenience markedets emballager har ændret sig, og hvad vi vil se mere af i fremtiden. Vi vil også få at høre, hvilke produkter, 7-Eleven har i støbeskeen, som kan imødekomme flest mulige krav i forhold til personaleløse butikker.

Det tætpakkede program på Emballagedagen, der bliver afholdt for anden gang i år, indeholder også indslag fra Hanegal, hvor marketingchef Thomas Duholm Marcher, sætter fokus på emballage, der mindsker klimabelastningen både hos forbrugeren og hos detailhandlen. Desuden sender en af de nyere danske aktører, nemlig Planteslagterne, sin CEO, Emil Andersen, på scenen for at fortælle om udfordringerne for fødevareproducenter, der har klimabevidsthed i fokus.

Emballagedagen 22 finder sted på Hotel Severin i Middelfart den 29. september kl. 12-17.

Du kan finde mere information på www.emballagedagen.dk