Danske fotografer til VM

Foto til VM i foto fra Lars Roed.

Foto til VM i foto fra Lars Roed.

Foto fra Lars Roed, der er blandt de danske bidrag i kategorien 'Nature'

Fire danskere repræsenterer de rød-hvide farver ved årets World Photographic Cup, der også er kendt som VM i foto. Tre af dem er fra dff/Dansk Fotografisk Forening.

I dff/Dansk Fotografisk Forening ser man frem til marts. Her bliver det nemlig afgjort, om Danmark kan bryste sig af at have nogle af verdens bedste fotografer.

Nærmere bestemt glæder man sig til d. 28. marts, hvor dommerne ved World Photographic Cup (WPC) – VM i foto – kårer vinderne i hver af de seks fotokategorier, lande kan sende bidrag ind til.

Alle lande kan stille op med op til tre fotografer i hver kategori, og de samme fotografer må gerne stille op i flere kategorier.

I år er der således fire danske fotografer på fotolandsholdet, der repræsenterer Danmark ved konkurrencen med i alt 11 billeder: Kim Poulsen, Lars Roed, Henrik Wichmann og Sussi C. Alminde. De kan hver især høste point til Danmark ved at vinde medaljer. De tre lande med flest point løber så med de samlede podiepladser.

Tre af de fire er medlemmer af dff, som er brancheforening i GRAKOM. Det er også i regi af dff, at de bedste danske billeder bliver udvalgt til at repræsentere Danmark.

CEO i dff, Bent Nygaard Larsen, har været med i bedømmelsen af årets danske bidrag, og har selv siddet i bestyrelsen i WPC-organisationen. Han krydser fingre for de danske fotografer, men tør ikke spå om de danske vinderchancer.

”Det er en kæmpe ting, det her event. Jeg har selv været oppe på scenen foran godt 8000 mennesker i forbindelse med, at priserne skulle uddeles. Det håber jeg selvfølgelig på, at nogle af de dygtige danske fotografer også får lov at opleve. Men det er svært at sige noget om udfaldet. Det er lidt ligesom et melodi grand prix. Vinderen det ene år behøver virkeligt ikke at ligne vinderen det næste. Så jeg krydser bare fingre for, at dommerne kan lide, hvad de danske fotografer kommer med,” siger Bent Nygaard Larsen, som igen i år er Team Captain for det Danske Fotograflandshold.

WPC i foto er blevet afholdt årligt siden 2013. Her er det ikke tidligere blevet til en samlet dansk podieplads, men i de individuelle kategorier er det lykkedes danskere at komme på scenen med en fjerdeplads og flere top10-placeringer. Se de danske fotografers WPC-billeder her.

Allerede 17. januar offentliggøres top10 i hver kategori og Best of Nation-billeder ved konferencen Imaging USA i Washington D.C. Ceremonien sendes live på WPC’s Facebook-side.

Hør også Bent Nygaard Larsen fortælle om eventet i dette indslag fra TV2 Syd, hvor fotograf Lars Roed fortæller om sit arbejde med at fotografere Vadehavet, der har givet ham en plads på fotolandsholdet. Det kan ses fra minuttal 13.14.