Bogmarkedet.dk får nye ejere

Den danske bogbranches fagblad, der er udkommet siden 1854, er blevet reddet fra en ellers truende lukning. Bogmarkedet.dk er blevet købt af en ny ejerkreds, der blandt andet inkluderer bogiværksætter Rikki Tholstrup Jørgensen, der er medindehaver af bogbutikken 'Bogdrømme' i Vejle og forlaget Dreamlitt. Dermed inkluderer ejerkredsen en person med viden om og interesse for branchen.

For to uger siden måtte Bogmarkedet indgive konkursbegæring efter at have fået afslag på produktionsstøtte, der ville have dækket op til 60 procent af de redaktionelle udgifter.

I en pressemeddelelse skrev indehaver Bjarke Larsen:

”Det er anden gang, jeg må kaste håndklædet i ringen i forhold til BogMarkedet, og det er en situation, jeg har det mere end skidt med. Jeg har i fem år knoklet for at gøre BogMarkedet levedygtigt. Det har været spændende og lærerigt, men det har af mange grunde ikke været muligt at skabe en bæredygtig økonomi.”

Men i denne uge står de nye købere altså klar til at fastholde Bogmarkedets aktualitet for både forlagsfolket såvel som boghandlerne. 
”Vi er spændte og ydmyge i forhold til at komme i gang, samtidig er vi stolte og benovede over at overtage BogMarkedet fra Bjarke Larsen, der siden 2011 har drevet sitet med kyndighed og stor autencitet,” skriver de i en pressemeddelelse på bogmarkedet.dk.

På den daglige redaktørpost ansættes Mie Møller Nielsen, der er uddannet cand.mag.litt ved Aarhus Universitet og blandt andet har oversat flere bøger.