10 grafiske elever udvalgt til DM i Skills

 

Når mere end 300 elever og lærlinge skal dyste til DM i Skills, er 10 grafiske elever med i konkurrencen om at blive danmarksmester inden for deres fag. Se her hvem det er, og hvor de arbejder.

Over 300 engagerede elever og lærlinge fra 62 forskellige brancher skal dyste for at blive Danmarks bedste inden for netop deres fag.

Det sker ved DM i Skills, hvor deltagerne til næste års danmarksmesterskab for nylig er udpeget. Blandt dem er 7 elever fra mediegrafikeruddannelsen og 3 fra grafisk teknikeruddannelsen.

En af mediegrafikereleverne, Peter Højland Jacobsen fra Herningsholm Erhvervsskole, er tredjeårselev hos Peoplez Reklame- og webbureau i Holstebro, og adm. direktør Per Tornvig er stolt, men ikke overrasket over udtagelsen

”Peter er en superelev, som er vanvittig dygtig allerede nu. Han har den sjældne evne at mestre både grafisk design og den rent tekniske del af webudviklingen. Det er sjældent at finde både æstetiske og tekniske kompetencer i så godt samspil,” siger Per Tornvig.

Peter Højland Jacobsen var den første elev hos Peoplez, men efterfølgende har virksomheden med i alt 14 ansatte, ansat yderligere en elev fra Herningsholm.

”Vi oplever, at elever er vigtige for virksomheden. De komme med friske øjne og vovemod, som kommer både kollegaer og kunder til gode,” siger Per Tornvig.

Hos GRAKOM er uddannelsespolitisk chef Anders Mosumgaard, som er en del af juryen, glad for den synlighed, som DM i Skills, som har været afholdt i Danmark siden 2011, giver:

”DM i Skills bliver en større og større begivenhed for hvert år, og der kommer mere omtale og mere kendskab til mesterskabet og endnu vigtigere til de erhvervsuddannelser, det hele handler om.”

Deltagerne er meget dygtige og fokuserede, og spændingen og de mange tilskuere er med til at give nogle rigtig gode konkurrencer på et højt niveau, mener Anders Mosumgaard og fortsætter:

” Jeg oplever selv, at virksomhederne virkelig bakker op om deres elever, og der er ikke tvivl om, at være deltager ved DM er noget man husker, og noget man kan bruge fremover. Alle de mange besøgende, der kommer forbi, får samtidig en god lejlighed til at finde ud af mere om vores uddannelser og hvad fagene indeholder.”

Deltagerne inden for mediegrafiker- og grafisk teknikeruddannelserne er:

Mediegrafiker

  • Ane Damgaard Asmussen, NEXT Uddannelse København, GEUS
  • Ida Yndal Mikkelsen, Roskilde Tekniske Skole, Kontrapunkt Group
  • August Holmstrup Rasmussen, Syddansk Erhvervsskole, Nørgaard Mikkelsen
  • Channe Skjøth , HANSENBERG, FGU Sønderjylland
  • Nina Hartvig Schultz Kjeldsen, Aarhus TECH, Plico A/S
  • Peter Højland, Herningsholm Erhvervsskole, Peoplez Reklame- og webbureau
  • Anna Julie Lisberg, TECHCOLLEGE, Happydays A/S

 

Grafisk tekniker

  • Benjamin Tholander, TECHCOLLEGE, Limo Labels A/S
  • Patrick Jul Hansen, TECHCOLLEGE, Kailow A/S
  • Theis Kjer Rosenqvist, TECHCOLLEGE, C2 Reklame

 

DM i Skills afholdes i Bella Center i København fra den 16.-18. januar 2020. Der er gratis adgang.