FESPA-messen gjorde comeback i europæisk format

FESPA Global Print Expo løb i sidste uge af stablen for første gang i over to år. Messen blev afholdt i Amsterdam – og i et noget mindre format, end den plejer.

For det utrænede øje ser setuppet i den glasloftede hal temmelig stort ud. De mange rækker med enorme printere indikerer, at FESPA-folket for en stund er rykket ind i messecenter RAI i Amsterdam.

Det er de i forbindelse med FESPA Global Print Expo, der fandt sted i sidste uge.

For de indviede er det lidt en anden snak. Messen plejer nemlig at være godt tre gange så stor. Og, som navnet antyder, global. Det var den ikke helt i denne omgang. Corona-restriktioner rundt omkring i verden har betydet, at messen i år var skåret ned til en europæisk udgave.

Det kunne bl.a. ses på antallet af udstillere, der i år blev opgjort til lidt over 200. Dét tal plejer at være et stykke over 600.

Det kunne også ses på den årlige wrapping-konkurrence, World Wrap Masters, der – ligesom messen – ikke er blevet afholdt siden 2019. Konkurrencen blev i år afholdt som et europamesterskab med deltagelse fra ni lande.

Det blev tyske Norman Brubach, der løb med sejren – hvilket også udløser en finaleplads, når konkurrencen næste år afholdes i sit vanlige verdensmesterskabsformat.

Det gør den under næste FESPA-messe, der kommer til at finde sted i Berlin fra 31. maj til 3. juni.