Foto: René Stoklund.

Foto: René Stoklund.

Egotag har en fest med FESPA Denmark

Skiltevirksomheden Egotag er medlem af FESPA Denmark for at blive stærkere. Men det sociale har også vist sig at give meget, fortæller indehaveren Kristian Klokkerholm Kristiansen.

I Hjørring driver Kristian Klokkerholm Kristiansen en fullservice skiltevirksomhed, der leverer visuelle løsninger. Fra tryk på kuglepenne til indpakning af busser, som ejeren selv formulerer det.

Han er selv uddannet skiltemaler, og valgte i 2007 at forfølge drømmen om at blive sin egen chef. Det har han været lige siden, og har i dag en virksomhed med fem ansatte, hvoraf to er elever.

Ifølge Kristian Klokkerholm Kristiansen har han været heldig med dygtige og selvstændige elever, der har været gode til at prøve forskellige ting af, og samtidig kunne forklare kunderne, hvad det hele går ud på.

Kristian Klokkerholm Kristiansen

Kristian Klokkerholm Kristiansen

Han fortæller, at han anser det som livsvigtigt for en mindre virksomhed, at alle bliver taget seriøst, så man kan spille sig stærkere sammen. Man skal tro på, at alle kan løbe med bolden. Det er også én af grundene til, at Egotag i dag er medlem af FESPA Denmark.

”Vi er en lille virksomhed, men vi har meget at byde på. Vi er medlemmer af FESPA Denmark for at blive stærkere. Vi får nogle værktøjer, vi kan bruge, og der bliver altid lyttet til os. Det føles som om, vi er på samme hold og kan spille sammen. Det betyder meget for os som lille virksomhed, at vi bliver taget seriøst,” siger Kristian Klokkerholm Kristiansen.

Et socialt samlingspunkt
Han fortæller, at han også har benyttet FESPA-medlemskabet i forbindelse med juridisk rådgivning fra GRAKOM om alt fra barsel til spørgsmål om ansættelser og afskedigelser. Og tilføjer, at det selvfølgelig er godt at være med i en overenskomst.

Medlemskabet har ikke kun været praktisk, det har også været givende socialt og fagligt. Kristian Klokkerholm Kristiansen fortæller, at hele virksomheden var med i Berlin, da GRAKOM arrangerede en tur, hvor medlemmerne af FESPA Denmark kunne mødes.

”Vi snakker stadig om den tur. Vi havde en fest med det, og fik en fed tur ud af det alle mand. Jeg synes, det gav noget til virksomheden, at vi tog afsted sammen og kunne snakke om, hvilke muligheder der er. Det var også fedt at mødes med konkurrenter i branchen som kollegaer, for vi er jo alle medlemmer, og ønsker bare at løfte branchen som helhed. Det var næsten en form for kursus for os – et socialt samlingspunkt, hvor vi fik en masse input,” siger Kristian Klokkerholm Kristiansen.

Inspiration til udvikling
Han fortæller, at hele virksomheden også skulle have været med GRAKOM til FESPA-messe i Madrid, hvis ikke corona-virussen havde spændt ben for turen.

”Det er super fedt, at vi kunne have eleverne med gratis. Nu er det ikke fordi, der er så langt fra min stol til elevernes plads, men derfor er det stadig vigtigt, at vi alle sammen bliver klædt bedre på til at se, hvad vi skal, og hvordan vi kan udvikle os,” siger Kristian Klokkerholm Kristiansen, og fortsætter:

”Det oplever jeg også generelt – at vi bliver inspireret til at udvikle os. Der er kurser, foredrag og alt muligt andet, der er relevant for os alle sammen. Når jeg tænker over det, så er vi faktisk næsten for dårlige til at gøre brug af de mange tilbud. Men det kommer vi nok til at gøre mere og mere.”