Begejstret Stig Hellstern ved FESPA: ”Nu er vi fast inventar”

Selvom FESPA-messen var noget mindre, end den plejer, var der stadig plads til begejstring hos bl.a. adm. direktør Stig Hellstern fra Jydsk Emblem Fabrik, der var med for første gang.

FESPAs årlige Global Print Expo vendte i år tilbage efter mere end to års pause. Det gjorde den i et mindre, europæisk format og under temaet ’Bringing Colour Back’.

Her var der bl.a. fokus på tekstilprint til indretning, Printerior, som ordet så fint sammentrækkes, der har været et område i vækst de seneste år. Det er også et område, som flere af de danske messe-gængere fortalte, de følger med interesse.

Jydsk Emblem Fabrik, der bl.a. producerer sportspræmier i træ og metal, bevæger sig mere og mere ind på tekstiltryk. Virksomheden er medlem af GRAKOM og DPA, men ejerne, Stig Hellstern og Hanne Hørup, var taget med til Amsterdam for at snuse mere til branchen.

Begge var positivt overraskede over messen, som de deltog i for første gang. Men det bliver ikke sidste gang, lød det fra Stig Hellstern.

”Nu er vi fast inventar. I slipper ikke af med os. De andre messer, vi normalt tager med på, har mere fokus på trends inden for merchandise og reklameartikler, som vi også beskæftiger os med. Her er det mere lavpraktisk – og det giver os en masse inspiration til, hvad vi ellers kan gøre med vores maskiner,” siger Stig Hellstern.

Han fortsætter:

”Vi er i gang med en proces, hvor vi forsøger at rykke vores produktion fra Østen til Europa. Vi prøver også at insource så mange produkter som muligt. Det gør vi både for at sikre kontinuitet i leveringen, men også fordi det generelt er blevet dyrere at få varer. Her har FESPA-messen faktisk givet os en masse – både i form af inspiration og mulige leverandører. Vi regner klart med at komme igen næste år.”

FESPA for fuld udblæsning i Berlin
Samme positive indtryk fik Maria-Louise Mathiasen fra Broderi Malou, der også var taget til Amsterdam med FESPA Denmark. Turen blev anledningen til at melde virksomheden ind i FESPA og GRAKOM, da hun gerne vil styrke sit netværk i branchen.

”Det har været både spændende og inspirerende at se messen. Så har det kun været en ekstra bonus at møde en masse gode folk. Jeg er kun stødt på tre stande med broderimaskiner, så resten er egentligt uden for mit område – men det er sjovt at få et indblik i, hvad branchen også er,” siger Maria-Louise Mathiasen og fortsætter:

”Jeg havde ingen forventninger, da jeg tog afsted, men det har været en klart positiv oplevelse. Og så har det været fedt at netværke med alle de andre, der er med på turen. Jeg regner med at tage med til messen, når den bliver afholdt i Berlin i næste år. Det bliver fedt at se det for fuld udblæsning, hvor der forhåbentligt også er endnu flere stande inden for mit område.”

Messen vender næste år tilbage til at blive afholdt i slutningen af foråret, og kommer til at løbe af stablen i Berlin fra 31. maj til 3. juni.