Netværksmøde: Funktionalitet, brugervenlighed & bæredygtighed i fødevareemballage

Netværksmøderne i GRAKOMs emballagenetværk har altid fokus på de nyeste tendenser indenfor kvalitet, miljø og fødevare. Vi drøfter både hvad der sker i branchen og i markedet samt ny lovgivning. Vi behandler det på både virksomheds- og produktniveau, og vi har altid fokus på et særligt tema.

Årets sidste møde i GRAKOMs emballagenetværk finder sted tirsdag den 19. november. Vi får besøg af professor Peter Ragaert fra Pack4Food fra universitetet i Ghent, Belgien, der fortæller om nye forskningsresultater, hvor forskellige emballagers funktionalitet, brugervenlighed og bæredygtighed er testet og analyseret i sammenhæng.

Dagsorden for Peter Ragaerts præsentation er følgende:

  • Introduction to the Pack4Food network
  • Functionality: monolayer vs multilayer packaging
  • Convenience including intelligent packaging
  • Sustainability: circularity, recycling, eco-design, bioplastics
  • The CIRCOPACK-project

Præsentationen er efterfulgt af en diskussion, hvor man har mulighed for at drøfte forskellige problemstillinger med Peter.

Mødet foregår på engelsk.

Kort om netværket

Netværket er med til at beslutte mødeemnerne, og som deltager får I en adgang til netværkets eget dokumentkatalog hos GRAKOM, hvor materialer og oplæg fra alle møder bliver gemt. Derudover står GRAKOMs miljø- og konsulentafdeling løbende til rådighed med sparring og afklaring af relevante spørgsmål over telefonen.

Møderække i 2019

28.02.2019 // FNs Verdensmål, SDGer

23.05.2019 // Miljø i livscyklus for emballage 

05.09.2019 // Arbejdsmiljø ved label og emballageproduktion

19.11.2019 // Funktionalitet, brugervenlighed og bæredygtighed i fødevareemballage 
Professor Peter Ragaert, Pack4Food i Belgien vil fortælle om en række helt nye forskningsresultater, hvor emballagers funktionalitet, brugervenlighed og bæredygtighed er testet og analyseret i sammenhæng.