Oprettet 21/11/2017

Hvem er Danmarks dygtigste elever?

Af: Thea Møller Ronex, journalist, Grakom

Der er nu fundet de seks mediegrafiker- og tre grafisk teknikerelever, der skal kæmpe om at blive Danmarks dygtigste grafiske elever.Den 18.-20. januar 2018 skal Danmarks ypperste grafiske talenter dyste mod hinanden, når DM i Skills 2018 løber af stablen i MCH Messecenter Herning.

Hele 61 forskellige uddannelser er repræsenteret, og over 300 unge engagerede elever og lærlinge skal vise, hvad de kan – indenfor netop deres fag.

Sidste år lagde 55.000 mennesker vejen forbi, hvilket gør mesterskabet til det største uddannelsesevent i Danmark.
Det grafiske nåleøjeNi særligt udvalgte fra mediegrafiker- og grafisk teknikeruddannelsen skal også duellere i hver deres disciplin. Inden for grafisk teknikeruddannelsen nominerede skolen 15 elever, hvorefter deres praktikvirksomheder så fik muligheden for at begrunde, hvorfor lige netop deres elev skulle deltage i konkurrencen.

”Det har været en fornøjelse at læse de mange seriøse og meget kvalificerede indstillinger fra virksomhederne. Det er tydeligt, at virksomhederne er meget glade for deres elever, og juryen havde en meget udfordrende opgave med at udtage de tre deltagere. Jeg er sikker på, at konkurrencen også denne gang bliver tæt og på et højt niveau,” siger Anders Mosumgaard, Grakoms uddannelsespolitiske chef.

Han har sammen med Tech College Aalborg stået for det praktiske arbejde med udvælgelsen til grafisk teknikerkonkurrencen. Deltagerne til mediegrafikerkonkurrencen er blevet udvalgt på de enkelte skoler, der hver har kunnet pege på én elev.

DM i Skills er med til at sætte fokus på erhvervsuddannelserne, og med de mange besøgende, der forventes igen i år, vil der selvfølgelig også fra branchens side blive sat ekstra fokus på den igangværende kampagne for uddannelserne på www.grafiske-karriereveje.dk.
Her er de de grafiske talenter, der skal dyste mod hinanden:Mediegrafiker
Amalie Bolt Kjer, DDB Copenhagen
Michelle Koch Nielsen, hummel A/S
Mads Mogensen, Isabella A/S
Benjamin Aa Nygaard, Mindmill Denmark ApS
Isak Zacharias Hejnesen, Heyday ApS
Mathias Lundgaard Nielsen, Tech College (skolepraktik)

Grafisk tekniker

Cecilie Kristine Thomsen, Eccoprint
Mads Dyrberg Bundgaard, Polyprint
Mai Østergaard Jørgensen, MB Textiltryk