Oprettet 12/01/2018

Er du fanget i distributionssaksen? Så skal der samarbejdes!

Af Christian Bendix

Mange foreninger, virksomheder, sogne og kirker får om få uger svært ved at få deres foreningsblade og andre tryksager ud i postkasserne, når PostNord slukker for sin adresseløse distribution. Nu skal der findes nye løsninger, lyder opfordringen fra Grakom.

»De store omvæltninger på distributionsmarkedet giver åbenlyse problemer for vores branche,« siger medlemschef Michael Brochmann.

Han peger på, at services er helt forsvundet fra distributionsmarkedet, at priserne stiger, og at en del af Grakoms medlemmer oplever, at det er vanskeligt at få distribueret det, man plejer.

»Vi er i Grakom meget opmærksomme på problemet, og vi gør, hvad vi kan for at hjælpe medlemmerne og branchen igennem den her forandring.«

Michael Brochmann siger, at de tilbageværende distributører ikke dækker alle de huller, PostNord efterlader bag sig. Der er brug for, at der tænkes kreativt, siger han.

Er løbet ikke bare kørt for adresseløse forsendelser?

»Nej, det er det bestemt ikke. Der er stadigvæk mulighed for at få sine ting ud. Men der er brug for, at der findes nogle nye samarbejder på tværs i den grafiske branche for at få lukket de huller, der er opstået.«

»Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at understøtte, at vores medlemmer finder sammen om nye kreative løsninger. Derfor vil vi gerne høre fra medlemmerne, hvis de har nogen ideer og konkrete initiativer, som de gerne vil dele med resten af branchen. Vores nyhedsbrev er en af vejene.«

Dialogen er vigtig, lyder det fra medlemschefen. Både fra de, der oplever problemer og de, der kunne stå med en løsning på hånden.

»Derfor åbner vi også dialogen på vores Facebookside, hvor medlemmerne har mulighed for at mødes og etablere kontakt til hinanden,« slutter Michael Brochmann.

Find opslaget på Grakoms Facebookside facebook.com/grakomdk